Asterisk Open Source ontwikkelaars kunnen nu aangepaste apps voor Digium IP-telefoons maken

Digium’s baanbrekende Phone App Engine en Phone API Information Center nu beschikbaar


Huntsville, Alabama, 8 mei 2013 - Digium®, Inc., het Asterisk® bedrijf, kondigde vandaag aan dat de Digium Phone App Engine en het Phone API Information Center voor de Digium IP-telefoons algemeen beschikbaar zijn. De Digium IP-telefoons beschikken over een applicatie-engine die gebruik maakt van een vrije en open API. De JavaScript API biedt ontwikkelaars de  mogelijkheid aangepaste telefoonapps te maken waarmee de capaciteit van Asterisk, 's werelds toonaangevende open source IP telefoonsoftware, en Switchvox, Digium’s bekroonde Unified Communications-oplossing, voor de Digium IP-telefoons kan worden uitgebreid. Deze applicaties gaan veel verder dan eenvoudige XML-pagina's en integreren aangepaste bedrijfsprocessen direct op de telefoondisplay. De App Engine vormt een interface met de kernfuncties van de telefoon en biedt elke webontwikkelaar de mogelijkheid een reeks apps voor elke doelstelling te maken, inclusief noodberichten, weerswaarschuwingen, applicaties voor callcenters, CRM-integratie, automatisering van bedrijfsprocessen, integratie van sociale media en nog veel meer.

De Digium-telefoons zijn de enige telefoons die exclusief voor Asterisk zijn ontwikkeld. Dankzij de combinatie van de App Engine en de Digium Phone Module for Asterisk (DPMA) kunnen Digium-telefoons worden aangepast als geen enkele andere telefoon op de markt. DPMA is een gratis add-on module waardoor Digium-telefoons toegang hebben tot uitgebreide informatie direct van Asterisk voor automatische beschikbaarstelling en geavanceerde applicaties inclusief Status, Contacts, Visual Voicemail, Call Queues, One-Touch Recording, Call Parking en andere.

“De Digium Phone App Engine en het API Information Center zijn nu beschikbaar voor de Asterisk-gemeenschap van ruim 80.000 ontwikkelaars zodat zij kunnen leren hoe ze leuke telefoonapps voor hun Asterisk-implementaties kunnen ontwikkelen”, legt Mark Spencer, oprichter en Directeur Technologie van Digium uit. “Video's, stapsgewijze handleidingen, voorbeeldapplicaties, veelgestelde vragen en alle App Engine-hulpbronnen zijn te vinden op www.digium.com/phones. We staan te popelen om te zien welke prachtige apps de gemeenschap zal maken. Alle ontwikkelaars worden uitgenodigd om deel te nemen aan het forum door vragen te stellen, hun ervaringen met anderen te delen en geweldige ideeën uit te wisselen over hoe innovatieve oplossingen kunnen worden ontwikkeld die alleen mogelijk zijn met Asterisk-communicatiesystemen die met Digium-telefoons zijn verbeterd.”

“De Digium-telefoons bieden de beste telefoonintegratie die met Asterisk mogelijk is. Nu, met de Digium App Engine en het open API, beschikken we over een unieke en fascinerende IP-telefoonoplossing die onbeperkte mogelijkheden voor elke installatie biedt”, aldus Tom De Moor, van Control Alt Dieliet, een Asterisk-integrator en specialist op het gebied van de gezondheidszorg. “De App Engine is uitzonderlijk gebruiksvriendelijk en biedt mij de mogelijkheid data in JSON-formaat terug te halen van elke externe server via een eenvoudig webverzoek. Een van de opmerkelijke zakelijke apps die ik ontwikkelde, was een integratie met mijn OpenLDAP adresboek, waardoor ik gemakkelijk toegang heb tot mijn lijst met contactpersonen met de Digium-telefoon met op-naam-bellen en een doorzoekbare directory. Ik ben verbaasd over de krachtige, maar toch eenvoudige capaciteiten van de Digium App Engine – dit is een baanbrekende oplossing voor mijn bedrijf.”

“Met de Digium IP-telefoons en App Engine konden wij de efficiency van al onze callcenter-klanten verbeteren”, zegt Richard Pettitt, manager van New Product Development, Startel Corporation, een toonaangevende leverancier van Unified Communications voor contactcenters. “Wij ondersteunen vele op Asterisk gebaseerde callcenters, waar snel reageren en korte behandelingstijden van essentieel belang zijn. Door de beschikbaarheid van de open API kunnen wij nu aangepaste oplossingen voor onze klanten ontwikkelen. Zo konden wij een app voor callcentermedewerkers ontwikkelen waarmee zij het toetsenbord van hun pc konden gebruiken voor het automatisch beantwoorden van inkomende gesprekken op hun telefoon - helemaal handsfree. Omdat de klantenrecords meestal de computerschermen vullen, kunnen deze medewerkers nu eindelijk telefoontjes beantwoorden zonder hun computerproces te moeten onderbreken. Omdat deze functie is gekoppeld aan Asterisk en direct is geïntegreerd in de Digium-telefoons kunnen wij zo de operationele kosten van onze klanten verlagen.”


De Digium-telefoons omvatten de volgende modellen:
 
• D70 - Een HD IP-telefoon op bestuursniveau met 6-lijnstoetsen en 10 snel te kiezen/Busy Lamp Field (BLF)-toetsen en realtime statusinformatie die op een extra LCD-scherm wordt weergegeven, zodat gebruikers snel door hun lijst met max. 100 belangrijkste contactpersonen kunnen bladeren. De D70 is ontwikkeld voor beheerders of bestuurders en biedt zeer geavanceerde functies.
• D50 - Een HD IP-telefoon op middenniveau met 4-lijnstoetsen en 10 snel te kiezen/Busy Lamp Field (BLF)-toetsen met een gemakkelijk af te drukken papieren labelstrook voor de belangrijkste contactpersonen van de gebruiker. Dit model is ideaal voor gebruikers die veel telefonisch werk verrichten.
• D40 - Een HD IP-telefoon op instapniveau met 2-lijnstoetsen. Dit is Digium's telefoon met de meeste waarde voor uw geld, ontwikkeld voor elke medewerker in het bedrijf.

De Digium App Engine is algemeen beschikbaar en geïntegreerd in alle Digium IP-telefoons, vanaf firmwareversie 1.3, en kan worden gebruikt met DPMA versie 1.5, en Switchvox versie 5.7 of hoger. De Digium IP-telefoons beschikken over de volgende talen: Engels (VK, US, AU/NZ), Nederlands, Frans, Duitse, Italiaans, Portugees en Spaans (ES, MX).

De door de fabrikant aanbevolen verkoopprijs van de telefoons is als volgt: D70 - USD 299, D50 - USD 189 en de D40 - USD 129.

Nadere informatie vindt u op  www.digium.com/phones

Om de beschikbaarheid in uw regio te controleren, klikt u op digium.com/contact
Om een wederverkoper of distributeur bij u in de buurt te vinden, ga naar: digium.com/wheretobuy
Als u een Digium Partner wilt worden, klikt u op digium.com/partner
 

Chat Now

Contact Us

About Digium

Digium®, Inc. provides Asterisk® software, telephony hardware, and on-premises and hosted Switchvox business phone systems that deliver enterprise-class Unified Communications (UC) and UC as a Service (UCaaS) solutions at an affordable price. Digium is the creator, primary developer and sponsor of the Asterisk project; the world’s most widely used open source communications software. Asterisk turns an ordinary computer into a feature-rich communications server. A community of more than 80,000 developers and users worldwide uses Asterisk to create VoIP communication solutions in more than 170 countries. Since 1999, Digium has empowered developers to create innovative communications solutions based on open standards and open source software, providing an alternative to proprietary phone systems. Digium Switchvox Cloud and other cloud-based products and services are offered through Digium Cloud Services, LLC, a wholly owned subsidiary of Digium, Inc. Digium’s business communications products are sold through a worldwide network of reseller partners. More information is available at www.digium.com and www.asterisk.org.

 

Contact

Julie Webb
Digium, Inc.
+1 (256) 428-6203
[email protected]